Zlatan fortsättar att tacka nej – är det OK? Vad tycker du?

I vårt tidigare inlägg ”Är det OK att tacka nej till landslaget” diskuterade vi om det verkligen är frivilligt att ställa upp när landslaget kallar. Är det hedersuppdrag? Ska man ses som en desertör som lämnar slagfältet och sviker det fotbollsförbund som fostrat och betalat ens fotbollsutbildning?

Är det upp till varje individ att själv avgöra? Eller är det klubbarna som ”äger” spelarna som ska ha sista ordet? Har vi överhuvudtaget rätt att kritisera spelare som Zlatan som inte säger sig vara motiverad för att spela träningslandskamper?

Ja, frågorna är många och det är uppenbart att åsikterna i frågan är väldigt varierande. Självklart är det inte bra att omotiverade spelare är med i landslaget. Då tillför de inget, utom möjligen dålig stämning. Däremot är det konstigt när det inte längre är motiverande att spela i det blågula landslaget. Men det är klart – när ens vardag präglas av närheten till internationella storstjärnor som Lionel Messi, Andres Iniesta, Thiery Henry, Xavi Hernadez och några till, ja då får man kanske förstå att en träningsmatch i duggregn och snålblåst mot Albanien kanske inte smäller lika högt som det gjorde när man var en ifrågasatt talang som hade mycket att bevisa…


Missa inte att rösta på århundradets miss!


6 svar till ”Zlatan fortsättar att tacka nej – är det OK? Vad tycker du?”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Självklart är det upp till var och en att avgöra. Spelprogrammet i de stora ligorna är tufft inte konstigt om man inte vill lira i landslaget om man är given. Skillnad för spelarna på gränsen och de unga.

 2. Profilbild för Erkki
  Erkki

  Jag blir upprörd. Man får inte tacka nej till landslaget!!! Det är ett hedersuppdrag och endast skada är giltigt skäl. Är man inte motiverad att spela för landslaget, ja då ska man lägga av. Det borde vara en obligatorisk klausul i alla spelarkontrakt att man måste ställa upp när den egna nationens representationslag kallar.

  Dålig stil helt enkelt.

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Tyvärr måste vi nog låta Zlatan sätta sina egna regler. Tråkigt för Hamrén bara. Undra om det hade blivit likadant om vi hadde fått Svennis som förbundskapten.

 4. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Klart som fan att man inte ska behöva spela träningslandskamper. Den som kom på den iden är ju inte riktigt frisk, att det ska vara träningslandskamper dvs. Om man inte är med i kvalet ska man inte heller vara med i mästerskapet dock, men bort med alla träningslandskamper

 5. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Även fotbollsspelare och stjärnor måste väl få tid över till familjen. Familjen är viktigare än Landslaget, tänk på det alla egon innan ni sabbar för barn och partners.

 6. Profilbild för Jonas Nilsson
  Jonas Nilsson

  Inte konstigt Zlatan nobbar landslaget. Med tanke på lång tids ledarproblematik med Lagrell på förbundsnivå och Lagerbäck på tränardito, där ingen accepterar talang utan framhärdar med egna begränsningar. Receptet är Svennis som är tillräckligt stor att hantera storheter som Zlatan.

  Jonas