Zlatan fortsättar att tacka nej – är det OK? Vad tycker du?

7 december, 2009

I vårt tidigare inlägg “Är det OK att tacka nej till landslaget” diskuterade vi om det verkligen är frivilligt att ställa upp när landslaget kallar. Är det hedersuppdrag? Ska man ses som en desertör som lämnar slagfältet och sviker det fotbollsförbund som fostrat och betalat ens fotbollsutbildning?

Är det upp till varje individ att själv avgöra? Eller är det klubbarna som “äger” spelarna som ska ha sista ordet? Har vi överhuvudtaget rätt att kritisera spelare som Zlatan som inte säger sig vara motiverad för att spela träningslandskamper?

Ja, frågorna är många och det är uppenbart att åsikterna i frågan är väldigt varierande. Självklart är det inte bra att omotiverade spelare är med i landslaget. Då tillför de inget, utom möjligen dålig stämning. Däremot är det konstigt när det inte längre är motiverande att spela i det blågula landslaget. Men det är klart – när ens vardag präglas av närheten till internationella storstjärnor som Lionel Messi, Andres Iniesta, Thiery Henry, Xavi Hernadez och några till, ja då får man kanske förstå att en träningsmatch i duggregn och snålblåst mot Albanien kanske inte smäller lika högt som det gjorde när man var en ifrågasatt talang som hade mycket att bevisa…


Missa inte att rösta på århundradets miss!


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 6 comments }

Anonymous december 7, 2009 kl. 18:52

Självklart är det upp till var och en att avgöra. Spelprogrammet i de stora ligorna är tufft inte konstigt om man inte vill lira i landslaget om man är given. Skillnad för spelarna på gränsen och de unga.

Erkki december 7, 2009 kl. 19:45

Jag blir upprörd. Man får inte tacka nej till landslaget!!! Det är ett hedersuppdrag och endast skada är giltigt skäl. Är man inte motiverad att spela för landslaget, ja då ska man lägga av. Det borde vara en obligatorisk klausul i alla spelarkontrakt att man måste ställa upp när den egna nationens representationslag kallar.

Dålig stil helt enkelt.

Anonymous december 7, 2009 kl. 20:10

Tyvärr måste vi nog låta Zlatan sätta sina egna regler. Tråkigt för Hamrén bara. Undra om det hade blivit likadant om vi hadde fått Svennis som förbundskapten.

Anonymous december 7, 2009 kl. 21:41

Klart som fan att man inte ska behöva spela träningslandskamper. Den som kom på den iden är ju inte riktigt frisk, att det ska vara träningslandskamper dvs. Om man inte är med i kvalet ska man inte heller vara med i mästerskapet dock, men bort med alla träningslandskamper

Anonymous december 8, 2009 kl. 09:15

Även fotbollsspelare och stjärnor måste väl få tid över till familjen. Familjen är viktigare än Landslaget, tänk på det alla egon innan ni sabbar för barn och partners.

Jonas Nilsson december 8, 2009 kl. 12:08

Inte konstigt Zlatan nobbar landslaget. Med tanke på lång tids ledarproblematik med Lagrell på förbundsnivå och Lagerbäck på tränardito, där ingen accepterar talang utan framhärdar med egna begränsningar. Receptet är Svennis som är tillräckligt stor att hantera storheter som Zlatan.

Jonas

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.