Hur påverkar afrikanska mästerskapen de europeiska ligorna?

7 januari, 2010

När du analyserar matcher den närmsta tiden finns det en faktor som du bör ta med i beräkningarna. Jag tänker givetvis på de afrikanska mästerskapen som startar den 10 januari i Angola. Mästerskapen pågår i tre veckor för de lag som når ända till finalspelet. De största namnen som nu lämnar Europa är väl förmodligen Samuel Eto’o (Kamerun) och Didier Drogba (Elfenbenskusten), men även många andra starka spelare försvinner (Keita och Yaya Touré från Barca t.ex.). Många klubbar drabbas av stort manfall men värst är det i franska Nice som saknar hela åtta spelare. Franska ligan är också den liga som överlägset flest spelare försvinner från; hela 72 spelare drar till Angola…

Flest spelare saknas i…

  • Franska ligan (72 spelare!)
  • Premier League (25 spelare)
  • Bundesliga (21 spelare)

En komplett lista över alla spelare från europeiska klubbar som deltar i afrikanska mästerskapen hittar du här…

bet-at-home

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 3 comments }

Anonymous januari 7, 2010 kl. 16:53

Tror att Chelsea är ett av de lag som förbannar det där mästerskapet mest av alla…

Adde januari 7, 2010 kl. 21:20

Kolonialmakten Frankrike har ju av tradition mycket afrikaner i sin liga. Tycker dock inte det är så smart av Nice att ha åtta afrikaner när man vet att den egna ligan inte gör uppehåll för detta mästerskap.

Finns det ingen gräns för hur många icke-eu-medborgare man får ha i laget förresten?

Eklund januari 8, 2010 kl. 11:35

Men afrikanerna i Frankrike är väl ofta också franska medborgare, så just EU-biten är väl av underordnad betydelse där.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.