Dagens nyckelord: Långsiktighet

2 februari, 2010

Vi kommer i en liten ”artikelserie” beta av några nyckelord som vi tycker är speciellt viktiga för att lyckas som spelare. Först ut blir Långsiktighet, som är precis lika viktig i sportbettingen som i andra typer av placeringar, exempelvis på aktiemarknaden.

Du kommer inte att vinna varje gång du spelar. Det gör ingen – och ärligt talat – hur kul hade det varit? Alla förlorar vi ibland och det är en del av en spelares vardag som man måste lära sig att hantera. Det som är intressant är att nå ett plusresultat på lång sikt och skapa en positiv utvecklingstrend på spelkontot. Man kan se det som en tennismatch – du kommer inte att vinna varje game, och det behöver du inte heller göra för att stå som slutsegrare. Det handlar istället om att vinna flest game på lång sikt och givetvis också om att vinna rätt games.

Som nybörjare bör ditt första mål vara att nå upp till en träffprocent på 50 procent. När du börjar bli stabil på de nivåerna kan du sedan stegvis höja din målsättning. Men förvänta dig ingen lätt resa. Det är ytterst få spelare som långsiktigt kan hålla en träffprocent upp emot 60 procent. Sen finns det såklart andra värden än just träffprocenten att ta hänsyn till, men det ska vi inte fördjupa oss i (i det här inlägget).

Sens moral: Stirra dig inte blind på gårdagens resultat – vare sig det är positivt eller negativt. Har du en spelidé som håller kommer dina placeringar att ge en god avkastning – på lång sikt.

Dagens nyckelord är alltså Långsiktighet. Amen.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment }

Jebee februari 2, 2010 kl. 15:34

Hoppas det inte gör något, men jag tror dem flesta kommer att uppskatta den här bloggen. Besök den gärna!

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.