Dagens nyckelord: Långsiktighet

Vi kommer i en liten ”artikelserie” beta av några nyckelord som vi tycker är speciellt viktiga för att lyckas som spelare. Först ut blir Långsiktighet, som är precis lika viktig i sportbettingen som i andra typer av placeringar, exempelvis på aktiemarknaden.

Du kommer inte att vinna varje gång du spelar. Det gör ingen – och ärligt talat – hur kul hade det varit? Alla förlorar vi ibland och det är en del av en spelares vardag som man måste lära sig att hantera. Det som är intressant är att nå ett plusresultat på lång sikt och skapa en positiv utvecklingstrend på spelkontot. Man kan se det som en tennismatch – du kommer inte att vinna varje game, och det behöver du inte heller göra för att stå som slutsegrare. Det handlar istället om att vinna flest game på lång sikt och givetvis också om att vinna rätt games.

Som nybörjare bör ditt första mål vara att nå upp till en träffprocent på 50 procent. När du börjar bli stabil på de nivåerna kan du sedan stegvis höja din målsättning. Men förvänta dig ingen lätt resa. Det är ytterst få spelare som långsiktigt kan hålla en träffprocent upp emot 60 procent. Sen finns det såklart andra värden än just träffprocenten att ta hänsyn till, men det ska vi inte fördjupa oss i (i det här inlägget).

Sens moral: Stirra dig inte blind på gårdagens resultat – vare sig det är positivt eller negativt. Har du en spelidé som håller kommer dina placeringar att ge en god avkastning – på lång sikt.

Dagens nyckelord är alltså Långsiktighet. Amen.

Ett svar till ”Dagens nyckelord: Långsiktighet”

  1. Profilbild för Jebee
    Jebee

    Hoppas det inte gör något, men jag tror dem flesta kommer att uppskatta den här bloggen. Besök den gärna!