100 dagar kvar till festen i Sydafrika

2 mars, 2010

I skuggan av damernas bandy-VM och de första åttondelsfinalerna i Champions League så har vi precis avverkat ett vinter-OS (Vancouver, Kanada för er som missat det…). Men de ovan nämnda arrangemangen får ursäkta. 2010 års stora höjdpunkt kommer i sommar då Afrika för första gången står som värd för VM i fotboll.

Vi har skannat av spelbolagens utbud inför sommarens mästerskap i Sydafrika och försökt att hitta de bästa oddsen. Vi kan väl erkänna att vi inte har kollat samtliga bolag på marknaden, så om ni hittar högre odds – dela gärna med er av dem i kommentarerna.

Vi ger oss direkt på det kanske mest spännande spelet, nämligen att tippa vinnaren av hela turneringen. Vi har inte lyckats hitta något bolag som inte håller Spanien som favoriter till världsmästartiteln och det bästa oddset hittar vi hos Unibet och Bet365 som båda erbjuder 5,50 för detta spel.

Spanien som världsmästare
Unibet – 5,5
Bet365 – 5,5

Andrahandsfavoriter hos i stort sett alla bolag är Brasilien som ger 6 gånger insatsen hos bland annat Expekt och Betfair. Ladbrokes rankar Englands chanser högt och betalar ”endast” 6,00 för Fabio Capellos manskap.

Bäst odds på att Italien försvarar sin världsmästartitel erbjuder Expekt som betalar 14 gånger insatsen på detta spel. Vi ska veta att det är extremt ovanligt att ett lag vinner två raka VM-turneringar. Italien är dock ett av de lag som klarat denna bedrift då man 1938 försvarade sin titel från 1934. Brasilien kopierade senare bedriften åren 1958 (f.ö. i Sverige) och 1962.

Bet365 erbjuder bäst odds på Holland (15,00) och Frankrike (17,00) som världsmästare, medan Tyskland går att spela till 15 gånger insatsen hos bland annat Stan James.

Den som vill chansa kan ju avvara en liten slant på Sveriges övermän i kvalet, Danmark. Expekt ger dig 15 000 kr på en satsad hundring om danskarna gör om bedriften från EM 1992. Samma sak gäller för Lagerbäcks Nigeria, men då får du istället vända dig till Unibet.

Det allra högsta oddset vi har stött på hos något bolag är det som Expekt erbjuder på Nya Zeeland som världsmästare. Men trots att spelet ger lite drygt 3000 gånger insatsen så är det givetvis pengar i sjön. Vi kommer att se skrällar i turneringen (dock inte Nya Zeeland…), men konkurrensen är så stenhård att de aldrig når ända fram. Sannolikheten att någon överraskning når kvartsfinal är däremot tämligen stor. Faktum är att endast sju länder har vunnit VM i fotboll. Mesta mästarna Brasilien har fem titlar följt av Italien med fyra, Tyskland (inkl. Västtyskland) med tre, Argentina och Uruguay två vardera medan Frankrike och England har varsin.

Som sagt – 100 dagar kvar – och vi lär återkomma i ämnet…

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 4 comments }

Anonymous mars 3, 2010 kl. 11:10

Tja! Jag tänker lira Argentina som världsmästare av en enkel anledning. Messi.

Johan mars 5, 2010 kl. 11:57

Gillar verkligen din spelblogg och brukar följa den med nyfikenhet. Problemet, som jag ser det, är bara det faktum att bloggen numera uppdateras på tok för sällan. Detta resulterar i att man inte, i lika stor utsträckning längre, följer bloggen kontinuerligt. Lite synd tycker jag.

Önskar bättring av en annars läsvärd blogg!

Toffe mars 5, 2010 kl. 20:36

Hej Johan.

För tillfället har vi extremt många bollar i luften och har lite svårt att få tiden att räcka till. Vår ambition är att publicera åtminstone ett nytt inlägg per dag, men den nivån har vi inte mäktat med den senaste tiden. Som situationen är just nu driver vi den här bloggen vid sidan av ett heltidsarbete, vilket givetvis är en av faktorerna som påverkar aktiviteten på sidan.

Vi kommer dock att skruva upp tempot igen, förhoppningsvis ganska snart. Jag hoppas att du och alla ni andra fortsätter att följa oss – för utan er är vi ingenting.

Tack för din kommentar!

Anonymous mars 6, 2010 kl. 10:13

Ser fram emot ökad aktivitet. Gillar oxå denna blogg.

Tror att brassarna kommer ta tillbaka vm titeln för övrigt :))

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.