100 dagar kvar till festen i Sydafrika

I skuggan av damernas bandy-VM och de första åttondelsfinalerna i Champions League så har vi precis avverkat ett vinter-OS (Vancouver, Kanada för er som missat det…). Men de ovan nämnda arrangemangen får ursäkta. 2010 års stora höjdpunkt kommer i sommar då Afrika för första gången står som värd för VM i fotboll.

Vi har skannat av spelbolagens utbud inför sommarens mästerskap i Sydafrika och försökt att hitta de bästa oddsen. Vi kan väl erkänna att vi inte har kollat samtliga bolag på marknaden, så om ni hittar högre odds – dela gärna med er av dem i kommentarerna.

Vi ger oss direkt på det kanske mest spännande spelet, nämligen att tippa vinnaren av hela turneringen. Vi har inte lyckats hitta något bolag som inte håller Spanien som favoriter till världsmästartiteln och det bästa oddset hittar vi hos Unibet och Bet365 som båda erbjuder 5,50 för detta spel.

Spanien som världsmästare
Unibet – 5,5
Bet365 – 5,5

Andrahandsfavoriter hos i stort sett alla bolag är Brasilien som ger 6 gånger insatsen hos bland annat Expekt och Betfair. Ladbrokes rankar Englands chanser högt och betalar ”endast” 6,00 för Fabio Capellos manskap.

Bäst odds på att Italien försvarar sin världsmästartitel erbjuder Expekt som betalar 14 gånger insatsen på detta spel. Vi ska veta att det är extremt ovanligt att ett lag vinner två raka VM-turneringar. Italien är dock ett av de lag som klarat denna bedrift då man 1938 försvarade sin titel från 1934. Brasilien kopierade senare bedriften åren 1958 (f.ö. i Sverige) och 1962.

Bet365 erbjuder bäst odds på Holland (15,00) och Frankrike (17,00) som världsmästare, medan Tyskland går att spela till 15 gånger insatsen hos bland annat Stan James.

Den som vill chansa kan ju avvara en liten slant på Sveriges övermän i kvalet, Danmark. Expekt ger dig 15 000 kr på en satsad hundring om danskarna gör om bedriften från EM 1992. Samma sak gäller för Lagerbäcks Nigeria, men då får du istället vända dig till Unibet.

Det allra högsta oddset vi har stött på hos något bolag är det som Expekt erbjuder på Nya Zeeland som världsmästare. Men trots att spelet ger lite drygt 3000 gånger insatsen så är det givetvis pengar i sjön. Vi kommer att se skrällar i turneringen (dock inte Nya Zeeland…), men konkurrensen är så stenhård att de aldrig når ända fram. Sannolikheten att någon överraskning når kvartsfinal är däremot tämligen stor. Faktum är att endast sju länder har vunnit VM i fotboll. Mesta mästarna Brasilien har fem titlar följt av Italien med fyra, Tyskland (inkl. Västtyskland) med tre, Argentina och Uruguay två vardera medan Frankrike och England har varsin.

Som sagt – 100 dagar kvar – och vi lär återkomma i ämnet…

4 svar till ”100 dagar kvar till festen i Sydafrika”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Tja! Jag tänker lira Argentina som världsmästare av en enkel anledning. Messi.

 2. Profilbild för Johan
  Johan

  Gillar verkligen din spelblogg och brukar följa den med nyfikenhet. Problemet, som jag ser det, är bara det faktum att bloggen numera uppdateras på tok för sällan. Detta resulterar i att man inte, i lika stor utsträckning längre, följer bloggen kontinuerligt. Lite synd tycker jag.

  Önskar bättring av en annars läsvärd blogg!

 3. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Hej Johan.

  För tillfället har vi extremt många bollar i luften och har lite svårt att få tiden att räcka till. Vår ambition är att publicera åtminstone ett nytt inlägg per dag, men den nivån har vi inte mäktat med den senaste tiden. Som situationen är just nu driver vi den här bloggen vid sidan av ett heltidsarbete, vilket givetvis är en av faktorerna som påverkar aktiviteten på sidan.

  Vi kommer dock att skruva upp tempot igen, förhoppningsvis ganska snart. Jag hoppas att du och alla ni andra fortsätter att följa oss – för utan er är vi ingenting.

  Tack för din kommentar!

 4. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Ser fram emot ökad aktivitet. Gillar oxå denna blogg.

  Tror att brassarna kommer ta tillbaka vm titeln för övrigt :))