5 frågor till vår NHL-expert Thomas Mäktitalo

I morgon är det dags för veckans speltips från NHL med vår hockeyexpert Thomas Mäkitalo. Hittills har han levererat 15 speltips från NHL här på spelkanalen och statistiken är imponerande. Tolv vinster och endast tre förluster är hans facit så här långt. Det innebär en träffprocent på 80% till snittoddset 1,79. Utöver dessa bjöd han även på två speltips från OS-hockeyn. Behöver jag säga att båda gav utdelning..?

Thomas är otroligt kunnig när det gäller NHL och vi hoppas att ni har tagit tillfället i akt och ryggat spelen. Till vardags bloggar han om NHL på Eurosport.se och driver sajten sportbloggare.se.

Du har stor kunskap om NHL-lagen. Hur mycket hockey ser du egentligen?
Jag ser kanske bara tre-fyra matcher i veckan men utöver det lägger jag ner väldigt mycket tid på att läsa mig till allt som händer i de andra matcherna och runt om i ligan. Dagens sportintresserade är väldigt pålästa och driver man t.ex. som jag en blogg måste man försöka ligga steget före, annars kan man lika gärna lägga ner.

Hur väljer du ut dina spelobjekt?
Väldigt svårt att ge ett rakt svar på, det är flera faktorer som spelar in. Ett ganska vanligt spel för mig är om lag X visat riktigt bra form och vunnit kanske tre raka matcher och sedan förlorar en match trots att de egentligen var det bättre laget. Matchen efter det höjer bolagen oddset på grund av förlusten trots att den ofta mest fungerar som tändvätska. Sen bör man akta sig för när lag återvänder till hemmaplan efter en lyckad road trip, det brukar sällan gå bra.

Har du själv något favoritlag i NHL?
Egentligen inte. Däremot har jag väldigt många lag som har jag ett extra gott öga till, men det har mer att göra med hur de spelar och delvis lagets historia än att jag håller på dem. Jag väljer t.ex. att se Flyers-Montreal alla dagar i veckan framför Columbus-Nashville.

Du driver också sajten sportbloggare.se. Kan du berätta lite om den?
Jag följer själv väldigt många sportbloggar och det är tidskrävande att surfa runt på alla sidor för att leta efter nya inlägg och jag har själv aldrig hittat någon RSS-läsare som gjort mig riktigt nöjd, därifrån fick jag idén. Sportbloggare.se hämtar via RSS in de senaste inläggen från Sveriges största sportbloggar och visar den snyggt och enkelt för besökaren som även kan filtrera inläggen efter sport eller liga.

Tidigare under veckan öppnade även syskonsidan till Sportbloggare.se, nämligen Spelbloggare.se som bygger på samma princip. Den hämtar in de senaste speltipsen och analyserna från Sveriges främsta Spelbloggare, till exempel från Spelkanalen.com.

Till sist. Tror du Henrik Sedin håller undan och vinner poängligan i NHL?
Jag tror faktiskt det men det är verkligen med betoning på tror, man vet verkligen aldrig vart man har Alexander Ovechkin även om han sett lite trött ut sedan OS.


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?

 

Ett svar till ”5 frågor till vår NHL-expert Thomas Mäktitalo”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Sedin kommer tyvärr inte att hålla hela vägen. Det blir rysk vinst i poängligan.