Inter-Bayern München: Dan före dan

21 maj, 2010

I morgon är det dags för stor final i Champions League, och lagen som har tagit sig hela vägen dit är som alla känner till Inter och Bayern München. Inför säsongen hade nog inte många tippat på det finalparet…

Att Barcelona skulle ta sig till final, ja det tog många bedömare för givet. Förhandsdiskussionerna handlade mycket om vi skulle få se en repris på förra årets drömfinal mellan just Barca och Manchester United, och många trodde nog att det skulle bli så. För Manchester United tog det stopp redan i kvartsfinalen där Bayern Munchen blev för svåra, bland annat efter ett drömmål av Arjen Robben. Barca nådde som bekant ett steg längre, men Guardiolas mannar fick till slut se sig besegrade av Jose Mourinhos Inter i semifinalen.

En faktor som ger finalen lite extra krydda är givetvis kampen om trippeln. Det lag som vinner i morgon tar nämligen sin tredje titel för säsongen, då båda lagen redan har vunnit sina respektive ligor och inhemska cuper.


Spela på finalen i Champions League – bästa oddsen just nu
Seger för Bayern München: 3,40 @ bet365
Oavgjort vid full tid: 3,33 @ pinnacle
Seger för Inter: 2,35 @ expekt


Vilka blir det då som får lyfta bucklan i morgon? Inter är favorit hos samtliga spelbolag, men vi ska definitivt inte räkna bort Bayern, trots att viktige Ribery saknas. Vi förväntar oss en ganska tillknäppt historia inledningsvis, vilket inte är ovanligt i den här typen av matcher. Det som kan rädda matchen ur ett publikperspektiv är ett tidigt mål. Då måste laget som släppt in målet flytta fram positionerna, vilket ofta leder till antingen kvittering, eller att motståndarna når in bakom backlinjen, med ytterligare baklängesmål som följd.

Vi vill ytterligare en gång påminna om att alla ni som inte har möjlighet att se matchen på tv kan se den helt gratis via livestreaming hos spelbolaget bet24. Kompletta instruktioner för hur du gör hittar du här.

Vägen till finalen
Bayern Münchens väg till finalen
Åttondelsfinal: Fiorentina (4-4)
Kvartsfinal: Manchester United (4-4)
Semifinal: Lyon (4-0)

Inters väg till finalen
Åttondelsfinal: Chelsea (3-1)
Kvartsfinal: CSKA Moskva (2-0)
Semifinal: Barcelona (3-2)


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.