Inter-Bayern München: Dan före dan

I morgon är det dags för stor final i Champions League, och lagen som har tagit sig hela vägen dit är som alla känner till Inter och Bayern München. Inför säsongen hade nog inte många tippat på det finalparet…

Att Barcelona skulle ta sig till final, ja det tog många bedömare för givet. Förhandsdiskussionerna handlade mycket om vi skulle få se en repris på förra årets drömfinal mellan just Barca och Manchester United, och många trodde nog att det skulle bli så. För Manchester United tog det stopp redan i kvartsfinalen där Bayern Munchen blev för svåra, bland annat efter ett drömmål av Arjen Robben. Barca nådde som bekant ett steg längre, men Guardiolas mannar fick till slut se sig besegrade av Jose Mourinhos Inter i semifinalen.

En faktor som ger finalen lite extra krydda är givetvis kampen om trippeln. Det lag som vinner i morgon tar nämligen sin tredje titel för säsongen, då båda lagen redan har vunnit sina respektive ligor och inhemska cuper.


Spela på finalen i Champions League – bästa oddsen just nu
Seger för Bayern München: 3,40 @ bet365
Oavgjort vid full tid: 3,33 @ pinnacle
Seger för Inter: 2,35 @ expekt


Vilka blir det då som får lyfta bucklan i morgon? Inter är favorit hos samtliga spelbolag, men vi ska definitivt inte räkna bort Bayern, trots att viktige Ribery saknas. Vi förväntar oss en ganska tillknäppt historia inledningsvis, vilket inte är ovanligt i den här typen av matcher. Det som kan rädda matchen ur ett publikperspektiv är ett tidigt mål. Då måste laget som släppt in målet flytta fram positionerna, vilket ofta leder till antingen kvittering, eller att motståndarna når in bakom backlinjen, med ytterligare baklängesmål som följd.

Vi vill ytterligare en gång påminna om att alla ni som inte har möjlighet att se matchen på tv kan se den helt gratis via livestreaming hos spelbolaget bet24. Kompletta instruktioner för hur du gör hittar du här.

Vägen till finalen
Bayern Münchens väg till finalen
Åttondelsfinal: Fiorentina (4-4)
Kvartsfinal: Manchester United (4-4)
Semifinal: Lyon (4-0)

Inters väg till finalen
Åttondelsfinal: Chelsea (3-1)
Kvartsfinal: CSKA Moskva (2-0)
Semifinal: Barcelona (3-2)


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?