VM-kollen: Serbien – en uppstickare?

Vi fortsätter vårt uppsnack inför VM och har idag tittat lite närmare på den serbiska truppen. Serbien spelar i grupp D tillsamman med Australien, Ghana och Tyskland. Deras första match spelas den 13 juni mot Ghana i Pretoria.

Valencias Nikola Zigic är kanske lagets största profil och har på förhand utsetts till en av turneringens stora stjärnor av den serbiska förbundskaptenen Radomir Antic. Försvararna Nemanja Vidic (Manchester United) och Branislav Ivanovic (Chelsea) är också några av de mer välkända ansiktena i truppen.

Milan Jovanovic som är klar för spel i Liverpool nästa säsong är också med i truppen tillsammans med stjärnan från Inter, Dejan Stankovic.

Den enda nya spelaren är målvakten Andjelko Djuricic som till vardags spelar i portugisiska klubben União Leiria. Men frågan är om han kan utmana den etablerade ettan Stojkovic från Wigan Athletic?

Chelseaduon Slobodan Rajkovic och Nemanja Matic var med i den usprungliga 30-mannatruppen, men kom inte med när kapten Antic bantade truppen till de 24 som får följa med till VM i Sydafrika.

Serbien är en högoddsare i VM-bettingen då de kommer att möta tufft motstånd redan i gruppspelet.

Fler artiklar om fotbolls-VM


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Ett svar till ”VM-kollen: Serbien – en uppstickare?”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Tror nog att juggarna kan överraska. De går vidare till åttondelen tillsammans med tyskland.