Cristiano Ronaldo vs. Didier Drogba

15 juni, 2010

Lars Lagerbäck fick gå av planen utan poäng i sin premiärmatch och idag är det dags för den andra svensken i årets VM-turnering, Sven-Göran Eriksson, att ge sig in i elden. Men Svennis får nog finna sig i att stå i skymundan idag. Alla världens ögon lär istället riktas på duellen mellan planens två storstjärnor – Elftenbenskustens Didier Drogba och Portugals Cristiano Ronaldo.

cristianoronaldo06.jpgCristiano Ronaldo
Född: 5 februari 1985
Klubblag: Real Madrid
Årets målfacit: 25 mål på 27 matcher i la Liga
Landskamper: 68
Landslagsmål: 22

Ronaldo snittade nästan ett mål per match den här säsongen i la Liga, men i landslaget är hans målsnitt inte fullt lika briljant. Om Portugal ska långt i turneringen så måste C Ron börja leverera på allvar och komma loss med målskyttet.

Drogba-Masast.jpgDidier Drogba
Född: 11 mars 1978
Klubblag: Chelsea FC
Årets målfacit: 29 mål i Premier League
Landskamper: 55
Landslagsmål: 36

Drogba bröt ju som bekant armen för lite drygt en vecka sedan och det är fortfarande osäkert om han kommer att finnas på plan när domaren blåser igång matchen. Det talas om att han ska spela med ett specialdesignat skydd, under förutsättning att det blir godkänt av FIFA. Det vore onekligen ett stort avbräck för Elfenbenskusten om Drogba, en av fotbollsvärldens mest pålitliga målskyttar inte kommer till start.

Bäst odds just nu:
Elfenbenskusten-Portugal
1 (seger för Elfenbenskusten): 2,75 @ bet24
X: 3,20 @ nordicbet
2 (seger för Portugal): 2,30 @ unibet

Cristiano Ronaldo gör mål: 2,62 @ bet365
Didier Drogba gör mål: 2,75 @ bet 365

Missa inte heller Unibets VM-bonus till alla nya kunder. Sätt in 1000 kronor så får du 2200 kronor att spela för.

Dagens VM-matcher i TV
Nya Zeeland-Slovakien, SVT1, kl. 13.30
Elfenbenskusten-Portugal, TV4, kl. 16.00
Brasilien-Nordkorea SVT2, kl. 20.30


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment }

Alexander juni 15, 2010 kl. 09:42

Spännande med Elfenbenskusten-Portugal. Vi lirar krysset.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.