Debatt: Ska man kunna bli avstängd för filmning?

Att fälla en spelare eller att hålla lite i tröjan vid en hörna är givetvis mot reglerna, men ändå en naturlig del av fotbollen. Att kasta sig handlöst så fort man är i närheten av straffområdet för att få frispark eller straff är inte en naturlig del av fotbollen utan fusk som bör bestraffas. Kan inte domaren se det (vilket man kanske inte kan begära i alla lägen) så ska dessa fuskare kunna bestraffas i efterhand.

Ta nu en minut och kolla på nedanstående klipp och läs sedan vidare nedan.

Jag anser att den här typen av fusk måste kunna bestraffas i efterhand. Frågan är bara vilken typ av straff som är lämpligt? Böter har absolut ingen effekt på spelare som spelar på den här nivån utan straffet måste på något sätt drabba laget. Jag anser att avstängning är det naturliga straffet, eftersom det både drabbar den fuskande spelaren och laget han spelar i. Jag ser det också som självklart att straffen ska kunna dömas ut vid videogranskning i efterhand, även om domaren missade situationen under själva matchen.

Vad tycker du? Hur ska fotbollen komma till rätta med filmningarna? Vi är mycket tacksamma om du vill lämna en kommentar!


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


3 svar till ”Debatt: Ska man kunna bli avstängd för filmning?”

 1. Profilbild för Adde
  Adde

  Instämmer helt och hållet. Blir så förbannad på dessa fuskare.

 2. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Får man en spark på knät och slänger sig ner på marken och tar sig för ansiktet ska man inte hålla på med fotboll.

  Tack för ordet.

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Tekniken finns ju redan. Allt filmas ju in i minsta detalj så det är ju bara att granska efteråt. En lämplig uppgift för fjärdedomaren som har lite väl lättförtjänta pengar genom att bara hålla upp en skylt med tilläggsminuter två gånger per match.

  Att fuskarna ska straffas kan bara idioter motsätta sig.