Debatt: Ska man kunna bli avstängd för filmning?

22 juni, 2010

Att fälla en spelare eller att hålla lite i tröjan vid en hörna är givetvis mot reglerna, men ändå en naturlig del av fotbollen. Att kasta sig handlöst så fort man är i närheten av straffområdet för att få frispark eller straff är inte en naturlig del av fotbollen utan fusk som bör bestraffas. Kan inte domaren se det (vilket man kanske inte kan begära i alla lägen) så ska dessa fuskare kunna bestraffas i efterhand.

Ta nu en minut och kolla på nedanstående klipp och läs sedan vidare nedan.

Jag anser att den här typen av fusk måste kunna bestraffas i efterhand. Frågan är bara vilken typ av straff som är lämpligt? Böter har absolut ingen effekt på spelare som spelar på den här nivån utan straffet måste på något sätt drabba laget. Jag anser att avstängning är det naturliga straffet, eftersom det både drabbar den fuskande spelaren och laget han spelar i. Jag ser det också som självklart att straffen ska kunna dömas ut vid videogranskning i efterhand, även om domaren missade situationen under själva matchen.

Vad tycker du? Hur ska fotbollen komma till rätta med filmningarna? Vi är mycket tacksamma om du vill lämna en kommentar!


Du missar väl inte att följa oss på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 3 comments }

Adde juni 22, 2010 kl. 20:39

Instämmer helt och hållet. Blir så förbannad på dessa fuskare.

Anonymous juni 22, 2010 kl. 20:57

Får man en spark på knät och slänger sig ner på marken och tar sig för ansiktet ska man inte hålla på med fotboll.

Tack för ordet.

Anonymous juni 22, 2010 kl. 21:43

Tekniken finns ju redan. Allt filmas ju in i minsta detalj så det är ju bara att granska efteråt. En lämplig uppgift för fjärdedomaren som har lite väl lättförtjänta pengar genom att bara hålla upp en skylt med tilläggsminuter två gånger per match.

Att fuskarna ska straffas kan bara idioter motsätta sig.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.