Oddskoll: Nadal är storfavorit mot Melzer

Rafael Nadal är troligen världens bästa grusspelare genom tiderna och storfavorit att vinna hela turneringen. Det märks givetvis tydligt på oddsen i dagens semifinal mot Jürgen Melzer. Vi har letat noga och det högsta oddset vi har hittat på Nadal är 1,05 (hos Titanbet) och det är givetvis ointressant som spel betraktat. Inte ens en 3-0-seger för spanjoren ger någon vidare utdelning. Exempelvis ger bet365 1,25 för det spelet.

Som vi ser det är den enda spelmöjligheten på den här matchen att chansa på en skräll eller att pricka in resultatet. Seger för Nadal med 3-1 ger till exempel 4,33 hos bet365 vilket ändå får anses vara ett hyggligt lir.

Att spela på vinst för Nadal med 3-0, vilket måste betraktas som det mest sannolika resultatet, är tämligen meningslöst vid de oddsnivåer som spelbolagen erbjuder. Om du lirar 4000 kronor på spansk seger i raka set så kan du förvisso vinna 1000 kronor. Men det är inte alls osannolikt att Melzer tar ett set och Nadal har faktiskt ett antal gånger under sin karriär fått bryta matcher på grund av skada.

Tror du på Melzer går det dock att hitta riktigt fina odds. Seger för österrikaren ger som bäst över 19 gånger insatsen, hos Betfair. Lyckas du dessutom pricka in resultatet så får du förstås än bättre betalt:

Seger för Melzer med 3-0 ger 51 gånger insatsen hos bet365
Seger för Melzer med 3-1 ger 41 gånger insatsen hos bet365
Seger för Melzer med 3-2 ger 29 gånger insatsen hos bet365

Missa inte heller vår oddsgenomgång av matchen Söderling-Berdych som vi publicerade i morse.


Blir kund hos Unibet och få 500 kronor i bonus!