Ögonblick ur VM-historien: Maradona och guds hand 1986

2 juni, 2010

Guds hand. Dagens ögonblick från VM-historien tar oss tillbaka till 1986 och VM i Mexiko. Klippet visar en av de mest diskuterade situationerna i hela VM-historien och huvudpersonen är (givetvis…) rubrikernas man, Diego Armando Maradona. Trots att det snart har gått 25 år sedan det inträffade så väcker det fortfarande starka känslor, framför allt i England. Det var ju engelsmännen som ju blev utslagna ur turneringen på grund av detta regelvidriga mål. Att Maradona dessutom hävdade att det var guds hand var naturligtvis ett faktum som provocerade ytterligare.

I årets VM i Sydafrika är Maradona återigen aktuell, nu som förbundskapten för sitt Argentina. Vi känner oss ganska säkra på att han även nu, 25 år senare kommer att riva upp en del känslor och han kommer definitivt att generera ett antal feta rubriker i medier över hela världen…

Fler ”Ögonblick ur VM-historien”

Fler artiklar om VM i Sydafrika 2010

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment }

Anonymous juni 2, 2010 kl. 16:32

Han är kung Maradona. Skönast var han för några år sedan då han var kraftigt överviktig och rökte havannaciggarr med Castro!! 😀

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.