Kan Andy Murray skrälla i US Open?

Andy Murrays förre coach Brad Gilbert tror att britten nu är redo att vinna sin första Grand Slam-titel efter det att han ändrat sin spelstil. Murray är för närvarande tredjehandsfavorit i tennisoddsen inför årets US Open som sätter igång i New York på måndag. Många tror på favoriten Federer efter hans fina prestation i Cincinnati senast, men skulle Murray kunna bli en överraskning?

Storbritanniens nummer ett har nått två Grand Slam-finaler förut och båda dessa har han förlorat i raka set mot Roger Federer. Han har ibland kritiserats av andra spelare på touren för att pyssla med försvarstaktik och vänta på motståndares misstag. Då han vann mot Federer i Rogers Cup så bevisade Murray att han nu har kommit över förlusten i Melbourne och är redo för ett nytt försök till vinst i US Open.

Murrays coach uttrycker det hela så här (fritt översatt…):

”När jag började coacha honom för ca fem år sedan så var planen att hans spel skulle blomstra.  Nu tror jag att han äntligen har ändrat sitt spel. Han har kommit över förlusten mot Federer i Australien och börjar vid 23 års ålder att mogna. Nu handlar det bara om att ta sig till final men det vet han redan att han kan göra.”

Andra outsiderval i US Open är Robin Söderling som kan spelas till 22 gånger insatsen, Andy Roddick som inte har visat någon vidare form finns att spela på till oddset 30,0 och Mardy Fish går att hitta till hela 55 gånger pengarna.

Läs också:
Vem vinner US Open? Här är oddsen!


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?