Söderling-Federer: Rubbar Robin Roger? Här är oddsen!

Robin Söderling är seedad femma i US Open vilket innebär att han återfinns på samma halva som förstaseedade Roger Federer. I dag drabbar de båda samman i ytterligare en grand slam-kvartsfinal och vårt svenska hopp är av naturliga skäl nederlagstippad.

Annons

Är tennis din passion?
Hos Unibet ser du varje vecka massor av livesänd tennis via Unibet-TV. Dessutom får alla nya kunder 120 procents insättningsbonus. Sätt in 500 kr så får du 1100 kr att spela för!

Klicka här för att öppna ett konto!

Roger Federer är, tillsammans med Rafa Nadal, de senaste årens gigant inom tennisen. 63 atp-titlar (jämför med Söderlings fem) är ett otroligt imponerade resultat och även om han är nedpetad från förstaplatsen på världsrankingen så är de flesta experter eniga om att han är den störste genom tiderna.

Det blir otroligt tufft för Söderling att kunna rubba Federer. I förra årets upplaga av US Open lyckades han pressa schweizaren till tiebreak i två av seten, men föll ändå med 3-1 i set. Robin tappade då första set med 6-0, vilket är en start man definitivt inte har råd med mot en spelare av Roger Federers kaliber. Senast de båda mötte var det dock Robin som drog det längsta strået. Som många av er säkert minns så var det i Franska öppna tidigare i år, då svensken spelade sin kanske bästa tennis någonsin. Vi ska dock väga in att det var på grus – på hårdare underlag har Federer vunnit samtliga möten. Faktum är att segern på Roland Garros är enda gången Robin vunnit; den inbördes statistiken leder Federer med förkrossande 12-1…

Även om Söderling spelat bra de senaste matcherna så är det först nu han stöter på riktigt tufft motstånd och det här blir en riktig värdemätare. En bra start är ett måste och spelet måste vara på topp. Det gäller att hålla ner antalet ”unforced errors” och samtidigt försöka får Federer ur rytmen. Det jobbiga med att möta Federer är att han inte direkt har några svaga sidor…

Matchen spelas sent i natt och lär starta omkring 02.00 svensk tid, och visas på kanalen Eurosport.

SÖDERLING-FEDERER
Bäst odds just nu
1: 4,05 hos Nordicbet (1000 kr i insättningsbonus till nya kunder)
2: 1,25 hos Unibet (600 kr i insättningsbonus till nya kunder)


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?