Marseille-Manchester United: Kan fransmännen hota United?

Manchester United leder världens bästa liga och möter i kvällens Champions League-åttondelsfinal Marseille som i skivande stund ligger trea i franska Ligue 1. Oddsen indikerar bortaseger och experterna tycks eniga om att det blir engelsmännen som avancerar till nästa runda i turneringen.

Marseille har åtta raka ligamatcher utan förlust och fyra vinster på de fem senaste matcherna, så formen är onekligen god. Vad som oroar hos fransmännen är att viktige Gignac skadade sig i genrepet och missar matchen.

Manchester United är ett lag som väldigt sällan förlorar. I den här säsongens upplaga har laget, efter 26 omgångar, bara förlorat en enda match. De är ligans överlägset bästa hemmalag, men ett av lagets få brister den här säsongen är förmågan att vinna på bortaplan. På 12 bortamatcher i ligan har United bara vunnit tre, vilken är ett anmärkningsvärt dåligt resultat för ett så pass bra lag.

Wayne Rooney verkar ha vaknat till ordentligt, och ingen har väl missat drömmålet mot Manchester City för en dryg vecka sedan. Hans anfallskollega Berbatov leder skytteligan i Premier League. Bortamatcher brukar betyda att Ferguson spelar med med bara en central anfallare, vilket i så fall skulle betyda att Berba eller Rooney bänkas. Personligen tror jag dock att vi får se båda dessa herrar på plan när domaren blåser igång matchen.

MARSEILLE-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 3,60 hos Bet365
x: 3,30 hos Betsson
2: 2,31 hos Betfair

Vårt speltips: Marseille är smärtsamt medvetna om hur svårt det är att vinna mot Manchester United på Old Trafford. Därför är deras chans att gå vidare till kvartsfinal att sätta press på Sir Alex och hans mannar genom att vinna hemma ikväll. Dessvärre för hemmalaget så tror vi att det kan skapa just de ytor som United behöver och vårt tips blir tvåan. Manchester United är helt enkelt ett snäpp bättre.

Vilken kanal visar Marseille-Manchester United?

Matchen startar kl. 20.45 på VM-arenan från 1998 Stade Velodome och visas på kanalen Viasat Sport. På grannkanalen Viasat Fotboll visas Inter-Bayern München.

Bet24 fyller 10 år och bjuder på extra bonus!
Spela minst ett singelspel på exakt 40 kr på rätt resultat eller första målgörare i en av dagens två Champions League matcher Marseille – Manchester United och Inter – FC Bayern München och om du vinner, kommer du att belönas med en extra bonus på 200 kr utöver dina vinster – lägg ditt spel!

Klicka här för att ta del av erbjudandet!