Inter-Schalke: Här är marknadens bästa odds!

Många anser att regerande mästarna Inter har fått den perfekta lottningen och att Schalke 04 är en drömmotståndare. Och visst, om man hade fått välja motståndare fritt bland de åtta återstående lagen så kanske just tyskarna hade varit den hetaste kandidaten.

Vi ska dock inte glömma bort att Schalke har en riktigt vass anfallare i Raul, som i sina bästa stunder kan sätta vilket motståndarförsvar som helst i skräck. Raul har dessutom varit lyckosam i Champions League och är en mycket stor orsak till att tyskarna tagit sig så här långt i turneringen och lär starta ensam på topp i kväll. En annan nyckelspelare i Schalke är den tyske landslagsmålvakten Neuer, som av många klassas som en av världens absolut bästa keepers.

Inter tog sig vidare till den här kvartsfinalen genom en riktigt rysare; en repris på förra årets final, mot Bayern München. Det såg länge ut som om Bayern skulle dra det längsta strået med i matchens absoluta slutskede kunde Inter säkra avancemanget.

Inter svarade för ett bedrövligt genrep då man föll stort mot huvudkonkurrenten om den italienska ligatiteln, Milan. Det är i och för sig inget ovanligt att det blir lite märkliga resultat för storlagen inför matcher av den här digniteten, men 0-3 mot Milan känns inte som något man vill ha med sig i ryggsäcken inför en kvartsfinal i Champions League. Vi får för Inters skull hoppas att de har lyckats skaka av sig besvikelsen och kan lägga allt fokus på kvällens drabbning.

Schalke 04 är något av en outsider bland de åtta kvarvarande lagen i Champions League. I Bundesliga har man svarat för en mycket svag säsong och återfinns först på elfte plats i tabellen. Framför allt har man haft svårt att leverera på bortaplan och har bara lyckats vinna tre av tretton matcher utanför sin egen arena. Det här innebär givetvis att det inte blir något spel i Europa för Schalke nästa säsong (såvida de inte vinner årets turnering…). Däremot har man lyckats bra i cupspelet – både i Champions League och den inhemska cupen, där man bland annat har slagit ut Bayern München.

Om Schalke skulle ta sig till semifinal i Champions League så vore det en riktig knallsensation. Men historien har lärt oss att när vi väl kommer så långt i turneringen så är det så gott som alltid fyra etablerade toppklubbar som gör upp om titeln. Detta talar för Inter som ju har massor av Champions League-rutin i truppen.

INTER-SCHALKE 04

Bäst odds just nu
1: 1,60 hos Unibet
x: 3,85 hos Nordicbet
2: 6,75 hos Expekt

Vilken kanal sänder Inter-Schalke?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV10. Samtidigt visas kvällens andra match Real Madrid-Tottenham på Viasat Fotboll.

Bildcred.