ATP-slutspelet: Här är vinnaroddsen!

På söndag startar ATP-slutspelet i London och det är den pånyttfödde forne världsettan Roger Federer som är favorit till titeln. Som andrahandsfavorit håller spelbolagen skotten Andy Murray, medan årets gigant på ATP-touren, världsettan Novak Djokovic inte är bättre än trea om man tittar på oddsen. Djokovic har haft skadeproblem på slutet och tvingades lämna walk over redan i kvartsfinalen i Paris mastersturnering förra veckan. Ett spel på världsettan ger hela fem gånger pengarna och om han bara håller – så är det definitivt ett odds som är värt att testa!

Det är alltså dags för säsongens sista ATP-turneringen där årets åtta bästa spelare ska göra upp om massor av rankingpoäng – och ruskigt mycket pengar. Förstaplatsen ger 1500 ATP-poäng och om en spelare går obesegrad genom hela turneringen kan han kvittera ut en check på 17,5 miljoner kronor. Den totala prissumman som delas ut uppgår till svindlande 24 miljoner kronor.

Vem vinner ATP-slutspelet i London?
Roger Federer   2,87
Andy Murray    3,50
Novak Djokovic   5,00
Rafael Nadal    6,00
Jo-Wilfred Tsonga 13,00
Tomas Berdych   23,00
David Ferrer   41,00
Mardy Fish    51,00

Odds från Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder via denna länk).

Spelarna är lottade i två grupper där alla möter alla. I grupp A återfinns Murray, Djokovic, Berdych och Ferrer medan grupp B består av Nadal, Federer, Tsonga och Fish. De två bästa i varje grupp går till semifinal.

I Robin Söderlings frånvaro är Robert Lindstedt den ende svensk som kvalificerat sig för ATP-slutspelet. Han och partnern Tecau slutade sexa på årets ranking och har lottats i samma grupp som bland annat förstaseedade tvillingparet Bob och Mike Bryan.

Vilken kanal visar ATP-slutspelet?

Det är Canal plus som har rättigheterna till ATP-touren i Sverige och samtliga matcher visas på Canal+ Sport 2. Spelet inleds den 20 november och finalen spelas den 27 november i O2-arena i London.