Djokovic-Nadal: Odds på finalen i Australian Open

Australian Open går mot sitt slut och i herrsingeln återstår nu bara finalen mellan världsettan Novak Djokovic och andraseedade Rafael Nadal. Det är Djokovic som är favorit, men Nadal visade i sin semifinalvinst mot Roger Federer att han aldrig kan räknas bort.

Novak Djokovic har imponerat stort i årets upplaga av Australian Open. Fram till semifinal tappade han bara ett enda set, men där blev det en ordentlig holmgång med världstrean, den mycket formstarke skotten Andy Murray. Matchen gick till ett femte och avgörande set som Djokovic till slut kunde vinna med 7-5 efter stor dramatik. Djokovic hade 5-2 i avgörande set, men Murray bröt då tillbaka och gick upp till 5-5. Sen blev det dock inga mer game för Murray, som fortfarande väntar på sin första grand slam-titel.

Nadal gjorde i semifinalen det som många inte trodde var möjligt. Han slog ut Roger Federer som den senaste tiden visat upp en riktigt, riktigt bra form. Rafa har dock ett psykologiskt övertag på schweizaren och leder nu de inbördes mötena med hela 18-9. Nadal svarade för flera fantastiska vändningar i bolldueller som såg ut att vara förlorade och slog winners från lägen långt utanför banan. Att han är en kämpe kan ingen ta ifrån honom.

Att världsettan och världstvåan möts i årets första Grand Slam-final, känns på något sätt rättvist, även om jag vet att väldigt många gärna hade sett Federer på Rod Laver Arena i morgon bitti. Spelarna på topp 4 är just nu outstanding och i morgon får vi veta om det blir Nadal eller Djokovic som får lägga ytterligare en Grand Slam-titel till sin redan digra meritlista.

NOVAK DJOKOVIC-RAFAEL NADAL

1: 1,70 hos Unibet
2: 2,30 hos Bet365 

Vilken kanal visar Djokovic-Nadal?

Matchen, som startar på söndag morgon kl. 9.30 visas på Eurosport.