Djokovic-Nadal: Odds på finalen i Australian Open

27 januari, 2012

Australian Open går mot sitt slut och i herrsingeln återstår nu bara finalen mellan världsettan Novak Djokovic och andraseedade Rafael Nadal. Det är Djokovic som är favorit, men Nadal visade i sin semifinalvinst mot Roger Federer att han aldrig kan räknas bort.

Novak Djokovic har imponerat stort i årets upplaga av Australian Open. Fram till semifinal tappade han bara ett enda set, men där blev det en ordentlig holmgång med världstrean, den mycket formstarke skotten Andy Murray. Matchen gick till ett femte och avgörande set som Djokovic till slut kunde vinna med 7-5 efter stor dramatik. Djokovic hade 5-2 i avgörande set, men Murray bröt då tillbaka och gick upp till 5-5. Sen blev det dock inga mer game för Murray, som fortfarande väntar på sin första grand slam-titel.

Nadal gjorde i semifinalen det som många inte trodde var möjligt. Han slog ut Roger Federer som den senaste tiden visat upp en riktigt, riktigt bra form. Rafa har dock ett psykologiskt övertag på schweizaren och leder nu de inbördes mötena med hela 18-9. Nadal svarade för flera fantastiska vändningar i bolldueller som såg ut att vara förlorade och slog winners från lägen långt utanför banan. Att han är en kämpe kan ingen ta ifrån honom.

Att världsettan och världstvåan möts i årets första Grand Slam-final, känns på något sätt rättvist, även om jag vet att väldigt många gärna hade sett Federer på Rod Laver Arena i morgon bitti. Spelarna på topp 4 är just nu outstanding och i morgon får vi veta om det blir Nadal eller Djokovic som får lägga ytterligare en Grand Slam-titel till sin redan digra meritlista.

NOVAK DJOKOVIC-RAFAEL NADAL

1: 1,70 hos Unibet
2: 2,30 hos Bet365 

Vilken kanal visar Djokovic-Nadal?

Matchen, som startar på söndag morgon kl. 9.30 visas på Eurosport.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.