Tennis: Odds på Australian Open

9 januari, 2012

Snart är det dags för årets första Grand Slam-turnering och i vanlig ordning är det Australian Open som är först ut bland storturneringarna. Världsettan Novak Djokovic är favorit till att försvara sin titel från förra året, och utmanas oddsmässigt närmast av pånyttfödde Roger Federer. Turneringen startar den 16 januari och herrsingelfinalen spelas den  29 januari.

Novak Djokovic har imponerat något oerhört, egentligen under hela förra säsongen. Han höll en jämn och hög standard utan några svackor och bortsett från lite skadeproblem så var hans fjolår rakt igenom fantastiskt. Han är överlägsen världsetta och också klar favorit i turneringen.

Roger Federer gjord en stark avslutning på säsongen och nosar nu på allvar Nadal i hasorna och utmanar om andraplatsen på rankingen. Nadal går inte riktigt att känna igen jämfört med när han var som bäst och har också haft en del problem med skador.

En utmanare som kan vara värd att hålla ögonen på är definitivt Del Potro. Argentinaren är som bekant på väg tillbaka från en lång skadefrånvaro och har en mycket hög kapacitet när han är som bäst. Han har en Grand Slam-titel sedan tidigare och darrar någon av favoriterna finns del Potro i kulisserna, redo att överraska.

Vem vinner Australian Open?
Novak Djokovic     2,35
Roger Federer     5,50
Rafael Nadal      6,00
Andy Murray      6,75
J M Del Potro     17,00
Jo Wilfred Tsonga   17,00
Tomas Berdych     45,00
Gael Monfils     65,00
David Ferrer     75,00
Milos Raonic     90,00
Alexandr Dolgopolov 120,00
Janko Tipsarevic   150,00
Mardy Fish      200,00
Oddsen kommer från Unibet som just nu ger nya spelare 1200 kr
i bonus. Klicka här för att ta del av erbjudandet.

Robin Söderling sägs visserligen närma sig en comeback efter sin körtelfeber, men finns inte med i startfältet i Australien. Vi hoppas att vi snart får se vår svenske världsstjärna på banorna igen. Robin har rasat till en trettondeplats på världsrankingen under sin sjukfrånvaro, efter att som bäst varit uppe på fjärdeplatsen.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.