Tennis: Odds på Australian Open

Snart är det dags för årets första Grand Slam-turnering och i vanlig ordning är det Australian Open som är först ut bland storturneringarna. Världsettan Novak Djokovic är favorit till att försvara sin titel från förra året, och utmanas oddsmässigt närmast av pånyttfödde Roger Federer. Turneringen startar den 16 januari och herrsingelfinalen spelas den  29 januari.

Novak Djokovic har imponerat något oerhört, egentligen under hela förra säsongen. Han höll en jämn och hög standard utan några svackor och bortsett från lite skadeproblem så var hans fjolår rakt igenom fantastiskt. Han är överlägsen världsetta och också klar favorit i turneringen.

Roger Federer gjord en stark avslutning på säsongen och nosar nu på allvar Nadal i hasorna och utmanar om andraplatsen på rankingen. Nadal går inte riktigt att känna igen jämfört med när han var som bäst och har också haft en del problem med skador.

En utmanare som kan vara värd att hålla ögonen på är definitivt Del Potro. Argentinaren är som bekant på väg tillbaka från en lång skadefrånvaro och har en mycket hög kapacitet när han är som bäst. Han har en Grand Slam-titel sedan tidigare och darrar någon av favoriterna finns del Potro i kulisserna, redo att överraska.

Vem vinner Australian Open?
Novak Djokovic     2,35
Roger Federer     5,50
Rafael Nadal      6,00
Andy Murray      6,75
J M Del Potro     17,00
Jo Wilfred Tsonga   17,00
Tomas Berdych     45,00
Gael Monfils     65,00
David Ferrer     75,00
Milos Raonic     90,00
Alexandr Dolgopolov 120,00
Janko Tipsarevic   150,00
Mardy Fish      200,00
Oddsen kommer från Unibet som just nu ger nya spelare 1200 kr
i bonus. Klicka här för att ta del av erbjudandet.

Robin Söderling sägs visserligen närma sig en comeback efter sin körtelfeber, men finns inte med i startfältet i Australien. Vi hoppas att vi snart får se vår svenske världsstjärna på banorna igen. Robin har rasat till en trettondeplats på världsrankingen under sin sjukfrånvaro, efter att som bäst varit uppe på fjärdeplatsen.