Djokovic-Federer: Odds på supersemin i Wimbledon

5 juli, 2012

Djokovic-Federer
Roger Federer jagar sin sjunde titel i Wimbledon. Foto: Not enough megapixelsCreative Commons License

Vi är framme vid semifinaler i Wimbledon och på fredag möts Novak Djokovic och Roger Federer, en match som en hel tennisvärld ser fram emot. Världsettan Djokovic är favorit hos spelbolagen, men Federer svarade för en riktigt fin uppvisning i sin semifinal. Håller Djokovic för favorittrycket eller kan möjligen Federer undanröja det sista hindret och ta sig till sin åttonde (!) wimbledonfinal?

Båda spelarna fick en relativt enkel resa i kvartsfinalen. Djokovic slog Florian Mayer i raka set och Roger Federer kunde väldigt enkelt avfärda ryssen Youzhny med de imponerande setsiffrorna 6-1, 6-2, 6-2. Ingen av dem bör därför vara speciellt sliten och Federer har haft god tid på sig att behandla och återhämta sig från de ryggproblem som han visade tecken på i åttondelsfinalen.

Djokovic är världsetta och klar favorit i den här matchen. Om han förlorar så kan han också förlora förstaplatsen på världsrankingen, under förutsättning att Federer sedan även vinner finalen. Det är alltså mer än bara en finalplats i Wimbledon som står på spel.

Rafael Nadal åkte ut tidigt i turneringen. I övrigt är det de gamla vanliga gänget som är framme i semifinal. Vi har vetat länge att det finns fyra spelare i världen som står lite i en klass för sig och om de bara får vara hela och friska så är det otroligt svårt för någon annan att slå sig fram till en grand slam-semifinal.

I finalen väntar antingen skotten och hemmahoppet Andy Murray eller Jo-Wilfred Tsonga som möts i den andra semifinalen. Jag såg Murray slå ut Ferrer i sin kvartsfinal och även om det satt långt inne så svarade skotten för en stabil insats. Det som oroar en smula är dock det ganska stora antalet ”unforced errors” från Murrays sida. Det kommer han definitivt inte ha råd med i en eventuell final.

DJOKOVIC-FEDERER

Bäst odds just nu
1: 1,40 hos Expekt
2: 3,10 hos Unibet

Vilken kanal visar Djokovic-Federer?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 och ska enligt planerna starta på fredag kl. 14.00. Regnet har dock ställt till en del problem tidigare under veckan så det är inte omöjligt att matchen kan försenas en smula. Centrecourten har dock ett tak som kan fällas ut med relativt kort varsel.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.