Djokovic-Federer: Odds på supersemin i Wimbledon

Djokovic-Federer
Roger Federer jagar sin sjunde titel i Wimbledon. Foto: Not enough megapixels

Vi är framme vid semifinaler i Wimbledon och på fredag möts Novak Djokovic och Roger Federer, en match som en hel tennisvärld ser fram emot. Världsettan Djokovic är favorit hos spelbolagen, men Federer svarade för en riktigt fin uppvisning i sin semifinal. Håller Djokovic för favorittrycket eller kan möjligen Federer undanröja det sista hindret och ta sig till sin åttonde (!) wimbledonfinal?

Båda spelarna fick en relativt enkel resa i kvartsfinalen. Djokovic slog Florian Mayer i raka set och Roger Federer kunde väldigt enkelt avfärda ryssen Youzhny med de imponerande setsiffrorna 6-1, 6-2, 6-2. Ingen av dem bör därför vara speciellt sliten och Federer har haft god tid på sig att behandla och återhämta sig från de ryggproblem som han visade tecken på i åttondelsfinalen.

Djokovic är världsetta och klar favorit i den här matchen. Om han förlorar så kan han också förlora förstaplatsen på världsrankingen, under förutsättning att Federer sedan även vinner finalen. Det är alltså mer än bara en finalplats i Wimbledon som står på spel.

Rafael Nadal åkte ut tidigt i turneringen. I övrigt är det de gamla vanliga gänget som är framme i semifinal. Vi har vetat länge att det finns fyra spelare i världen som står lite i en klass för sig och om de bara får vara hela och friska så är det otroligt svårt för någon annan att slå sig fram till en grand slam-semifinal.

I finalen väntar antingen skotten och hemmahoppet Andy Murray eller Jo-Wilfred Tsonga som möts i den andra semifinalen. Jag såg Murray slå ut Ferrer i sin kvartsfinal och även om det satt långt inne så svarade skotten för en stabil insats. Det som oroar en smula är dock det ganska stora antalet ”unforced errors” från Murrays sida. Det kommer han definitivt inte ha råd med i en eventuell final.

DJOKOVIC-FEDERER

Bäst odds just nu
1: 1,40 hos Expekt
2: 3,10 hos Unibet

Vilken kanal visar Djokovic-Federer?

Matchen visas på Canal+ Sport 1 och ska enligt planerna starta på fredag kl. 14.00. Regnet har dock ställt till en del problem tidigare under veckan så det är inte omöjligt att matchen kan försenas en smula. Centrecourten har dock ett tak som kan fällas ut med relativt kort varsel.