Odds på Australian Open 2016

Tennis

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Av fullt förklarliga skäl så är världsettan Novak Djokovic skyhög favorit hos spelbolagen att ta hem segern i Australian Open. Han är regerande mästare efter segern 2015 och har i år chansen att ta sin sjätte titel i den prestigefulla turneringen down under.

Många spekulerar i om 2016 ska bli året då Djokovic tar en äkta Grand Slam, vilket ingen herrspelare har lyckats med sedan 1969 då Rod Laver gjorde det (för andra gången!). På damsidan var tyskan Steffi Graf den senaste som lyckades med den bedriften 1988.

Turneringen kickar igång den 18 januari och på fredag den 15 januari genomförs lottningen.

Odds på Australian Open

Att vinna turneringen (herrar)
Novak Djokovic 1,71
Andy Murray 6,50
Roger Federer 8,00
Rafael Nadal 11,00
Stan Wawrinka 13,00
Kei Nishikori 21,00
Tomas Berdych 34,00
Milos Raonic 41,00

Oddsen kommer från Bet365

Speltips

Vi tror precis som många andra att det kommer bli extremt svårt för någon att rå på Djokovic. Han spelar just nu på en nivå som ingen riktigt kan matcha. Kanske har ingen tennisspelare någonsin presterat på den här nivån, åtminstone inte så stabilt och under så lång tid som vi nu ser den 28-årige serben göra. De cirka 1,70 gånger pengarna som spelet ger är dock inget som lockar speciellt mycket.

Leta istället efter en högoddsare som till exempel den hårdservande kanadensaren Milos Raonic som har visat mycket fin form på slutet. Han vann bland annat finalen i Brisbanes ATP-turnering mot Roger Federer tidigare i veckan och är mycket väl värd en liten slant här till omkring 40 gånger insatsen.