Inför El Classico – årets match

El Classico är alltid en stormatch som varje år drar på sig så gott som samtliga fobollsintresserades blickar och i kväll är det dags igen. Matchen är enormt viktigt den här gången – speciellt för Real Madrid som vid vinst i kväll endast är ett enda poäng bakom ärkerivalen. Det är inte länge sedan som avståndet var ”ointagliga” tolv poäng och om Real Madrid skulle lyckas ta seriesegern i år så är det en bragd av stora mått.

Barcelona har returmöte i mot Chelsea i London på tisdag, men jag misstänker att det är det sista som barcaspelarna tänker på just nu. Allt fokus ligger på dagens match mot Real Madrid. Blir det vinst i kväll för Barcelona – ja, då är la Liga avgjord för det här säsongen. Real kan inte komma tillbaka om man går poänglösa av sin hemmaplan i kväll.

Hur slutar den här drabbningen då? Jo, med vinst för Barcelona av följande tre skäl:

1. Det överlägsna passningsspelet
Det fantastiska passningsspelet som Barca visar upp i match efter match gör att målchanser skapas även i de tätatse matcher.

2. Leo Messi
Behöver det här kommenteras? Knappast. Världens bäste har kapacitet att avgöra detta genom en individuell prestation. Men om Realförsvaret fokuserar för hårt på Messi, ja då står Henry och kanske framför allt Eto’o redo att ikläda sig rollen som matchhjälte…

3. Revansch
Barcelona har förlorat två raka ”El Classico” på Santiago Bernabeu-stadion. I kväll bryts den trenden. Dessutom svider den mållösa matchen mot Chelsea.

Det som Barca bör se upp med är Reals fasta fasta situationer. Det jag har på näthinnan är framför allt Gutis frispark i den sjuka derbymatchen mot Getafe.

20.00 börjar det – missa absolut inte det. Matchen sänds som vanligt på TV4 sport.

Follow Spelkanalen.com | Sök bland 1000-tals annonser |

Ett svar till ”Inför El Classico – årets match”

  1. Profilbild för Toffe
    Toffe

    20 minuter – tre mål!