Inför El Classico – årets match

2 maj, 2009

El Classico är alltid en stormatch som varje år drar på sig så gott som samtliga fobollsintresserades blickar och i kväll är det dags igen. Matchen är enormt viktigt den här gången – speciellt för Real Madrid som vid vinst i kväll endast är ett enda poäng bakom ärkerivalen. Det är inte länge sedan som avståndet var “ointagliga” tolv poäng och om Real Madrid skulle lyckas ta seriesegern i år så är det en bragd av stora mått.

Barcelona har returmöte i mot Chelsea i London på tisdag, men jag misstänker att det är det sista som barcaspelarna tänker på just nu. Allt fokus ligger på dagens match mot Real Madrid. Blir det vinst i kväll för Barcelona – ja, då är la Liga avgjord för det här säsongen. Real kan inte komma tillbaka om man går poänglösa av sin hemmaplan i kväll.

Hur slutar den här drabbningen då? Jo, med vinst för Barcelona av följande tre skäl:

1. Det överlägsna passningsspelet
Det fantastiska passningsspelet som Barca visar upp i match efter match gör att målchanser skapas även i de tätatse matcher.

2. Leo Messi
Behöver det här kommenteras? Knappast. Världens bäste har kapacitet att avgöra detta genom en individuell prestation. Men om Realförsvaret fokuserar för hårt på Messi, ja då står Henry och kanske framför allt Eto’o redo att ikläda sig rollen som matchhjälte…

3. Revansch
Barcelona har förlorat två raka “El Classico” på Santiago Bernabeu-stadion. I kväll bryts den trenden. Dessutom svider den mållösa matchen mot Chelsea.

Det som Barca bör se upp med är Reals fasta fasta situationer. Det jag har på näthinnan är framför allt Gutis frispark i den sjuka derbymatchen mot Getafe.

20.00 börjar det – missa absolut inte det. Matchen sänds som vanligt på TV4 sport.

Follow Spelkanalen.com | Sök bland 1000-tals annonser |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment }

Toffe maj 2, 2009 kl. 19:26

20 minuter – tre mål!

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.