Skräll i French Open?

28 maj, 2009

Just nu pågår Grand Slam-turneringen French Open i Paris. I herrturneringen känns Rafa Nadal som den givne segraren på förhand. Eller..? Vi bad Gabriel Strängberg från tennisblogg.se att ge sin syn på saken, tippa semifinalkvartetten och bjuda på ett litet skrälltips.

Det pågår ju som de flesta vet en grand slam-tävling i tennis just nu. I Paris spelas Rafael Nadals favorittävling. I herrturneringen är det såklart just Nadal som är storfavorit. Han ska försöka vinna sin femte raka titel på gruset i Roland Garros. Han har faktiskt aldrig förlorat en match där. Förra året förlorade han inte ens ett enda set (!). Kommer det finnas någon som kan stoppa spanjoren i årets turnering?

Oavsett vem som skulle slå honom, så skulle det bli en skräll. Roger Federer vann det senaste mötet mot Nadal på grus i Madrids final (förturnering till French Open) med 6-4, 6-4. Det finns flera faktorer som gör att man inte kan ta det resultatet på största allvar. Nadal hade spelat en semifinal mot Novak Djokovic dagen innan som var en riktig långkörare, och t.om Nadal måste ha varit trött efter det. MEN, att just Djokovic lyckades pressa Nadal rejält gör att Nadal kanske är mänsklig trots allt. Djokovic hade också tre matchbollar i den matchen och visade då världen att Nadal inte är omöjlig att rå på (även om han inte lyckades den här gången). Den matchen slutade 3-6, 7-6, 7-6.

I grand slam-tävlingar spelas dock matcherna i fem set och då är ofta fysiken avgörande. Det är extra avgörande på grusunderlaget där bollduellerna ofta bli längre än på andra underlag. Nadal har ATP-tourens jobbigaste spel att möta, samtidigt som han själv säkert har bäst fysik av dem alla. Den kombinationen gör honom såklart svårslagen på gruset. Jag tror inte att Federer eller Djokovic skulle kunna vinna mot Nadal i finalen. Däremot tror jag faktiskt att Andy Murray kan knäcka Nadal. Murray har en svepande forehand med lång sving som passar ganska bra på grusunderlaget.

Skrällen enligt mig i herrturneringen skulle i så fall vara att Murray slår Nadal i semifinalen. Murray vann också deras senaste möte i grand slam-sammanhang, nämligen i US Open förra året. Det kommer dock inte att vara enkelt utan en lång kämpig match. Jag tror också att om detta sker, så kommer inte Murray att vinna hela turneringen utan det kommer i så fall Federer att göra. Den andra semifinalen vinner Federer mot Djokovic.

Kanske inga direkta högoddsare, men jag tror inte att 2009 är skrällarnas år i Frankrike. Det brukar annars vara just French Open som brukar bjuda på mest skrällar. Men man ska komma ihåg att de fyra bästa spelarna i världen är överlägsna de andra för tillfället. Titta bara på världsrankingen. 4:an Djokovic har nästan dubbelt så många poäng som 5:an Juan Del Potro. Skulle jag vara tvungen att tippa en ”outsider” så skulle jag välja Gael Monfils. Han var osäker på om han skulle vara med i turneringen pga knäproblem, men håller hans knä så är han mitt bästa outsidertips i herrturneringen.

***
Håller ni med? Kommentera!

Dagens spelutbud ser svagt ut, men som vanligt ska vi se till att detaljgranska oddslistorna framåt eftermiddagen/kvällen. Kanske blir det ett tennisspel?

Follow Spelkanalen.com Spela Gratis – Gamblingonline.se

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 4 comments }

Anonymous maj 28, 2009 kl. 21:36

Ingen rubbar rafa. Tro mig.

Gabriel juni 1, 2009 kl. 09:12

”jag tror inte att 2009 är skrällarnas år i Frankrike” påstod jag….

Glad att jag hade fel 🙂

Anonymous juni 1, 2009 kl. 11:02

Monfils är ju kvar.

Toffe juni 2, 2009 kl. 07:14

Monfils slog Roddick i tre raka och möter nu R-Fed i kvarten. Tar det stopp där?

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.