9 tips för att bli en bättre spelare

Brukar du satsa en hundring på en trippel, köpa några folköl, slå dig ner i soffan och kolla på fotboll? Ja, det är nog den vanligaste formen av sportbetting i Sverige. Här kommer nio enkla tips, utan inbördes rangordning, för dig som vill ta ditt spelande till en ny nivå.

1. Spela aldrig på ditt favoritlag
Du kan inte titta på ditt favoritlag med objektiva ögon. Du kanske tror att du kan det – men det kan du inte. Det är omöjligt. Slutdiskuterat!

2. Ha en plan med ditt spelande
Avsätt en spelkassa och bestäm din maxinsats. Spela med låga insatser i början tills du ser att du har en stadig positiv utveckling av din spelkassa.

3. Jämför oddsen
Spelar du bara ibland och bara för skojs skull så kan du bortse från denna punkt. Men spelar du ofta så är det definitivt värt att ha flera olika spelkonton och alltid spela det ”marknadshögsta” oddset. Det kan faktiskt skilja en hel del och gör stor skillnad i långa loppet. Dessutom får du ofta en fin insättningsbonus när du blir kund hos ett nytt spelbolag.

Aktuella oddsbonusar

Betsson dubblar din första insättning upp till 500 kr.Hämta bonus
Betsafe dubblar din första insättning upp till 500 kr.Hämta bonus
18+, regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se

4. Låt någon annan göra jobbet…
I dag finns det hundratals speltipssajter på nätet. Många dåliga – men faktiskt många riktigt bra. Alla seriösa sajter redovisar sin spelstatistik, så det är lätt att jämföra vilka som lyckats bäst. Har du inte tiden själv så är det ett utmärkt sätt att hitta bra speltips. Surfa runt, utvärdera och hitta dina personliga favoriter. Börja med att lägga till spelkanalen.com bland dina favoriter 😉

5. Specialisera dig
Nyhetsflödet är enormt och det är omöjligt att läsa allt som skrivs om sport och sportspel (om du nu inte är en av de få som har betting som yrke…). Bli istället expert på en speciell liga eller en speciell sport. Läs på, följ allt som skrivs och skaffa dig personliga kontakter.

6. Bli inte övermodig
Bara för att du har vunnit tre spel i rad så betyder inte det att du inte kan förlora. Håll dig till planen vad som än händer. Du kommer både att vinna och förlora – det finns ingen som bara vinner.

7. Använd statistiken
Alla spelbolag erbjuder statistiktjänster – använd dem. Ofta finns det på ett enkelt sätt möjlighet att visa lagens fem senaste resultat på hemma- respektive bortaplan. Tabellplacering, målsnitt och formkurvor är annat som kan vara bra att slänga ett öga på innan du spelar. Lagens hemsidor erbjuder ofta ”inför-artiklar” där skadeläget, avstängningar och andra relevanta fakta redovisas.

8. Bokför dina spel
Det finns flera sajter där du gratis kan föra bok över dina spel. Spelar du sällan funkar det även bra med block och penna. Du kan inte utvecklas som spelare om du inte vet hur det går för dig. Vår spelbok hittar du här.

9. Ha tålamod
Tro inte att du kommer bli rik över en natt. Det fungerar inte så. Om du vill gå med vinst på lång sikt så krävs ett målmedvetet arbete och mycket tid.

…och du. Lycka till!


Prenumerera på våra speltips

Du får ett mail varje gång vi publicerar ett speltips. Vi lovar att inte spamma dig.

5 svar till ”9 tips för att bli en bättre spelare”

  1. Profilbild för Adde
    Adde

    Hehe gillar speciellt punkt nummer 6. Känner igen mig som fan. Vinner lite småvinster sen åker tusenlappen fram och plötsligt är turen borta 🙁

  2. Profilbild för eyebet.net
    eyebet.net

    Så snackar en expert 😉

  3. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Kloka ord. Själv känner jag mest igen mig i det där med folkölen 😀

  4. Profilbild för Ilja
    Ilja

    Bra lista! Spelteori är ett intressant fält som du borde skriva om oftare!

    1. Profilbild för Kristoffer
      Kristoffer

      Tack! Vi noterar ditt önskemål och ska försöka författa mer innehåll av den här typen. Detta är för övrigt en av våra mest lästa artiklar här på spelkanalen.

Senaste inläggen:

  • Helgens höjdarmatcher

    Äntligen helg – vi listar höjdpunkterna

    I vanlig ordning bjuder helgen på ett härligt utbud av både fotboll och hockey. Vi har valt ut några höjdpunkter! Artikeln innehåll reklam i form av sponsrade länkar till Betsson. Fredagen bjuder på full omgång i Hockeyallsvenskan, där kanske derbyt Södertälje-Djurgården sticker ut som det på förhand mest intressanta mötet. Södertälje-Djurgården 1: 2,06 X: 4,27…

    Läs mer >>

  • Rayo Vallecano-Real Madrid, la Liga.

    Vi litar på att Real Madrid gör sitt jobb

    Veckans söndagslir hittar vi spanska La Liga där giganterna Real Madrid spelar bortamatch mot Rayo Vallecano. Vi är tämligen säkra på att hemmalaget får svårt att stå emot Reals offensiva krafter. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till TV4 Play och Betsson. Rayo Vallecano-Real Madrid, söndag 18 februari, kl. 14.00 Real Madrid är…

    Läs mer >>

  • Brentford-Liverpool, Premier League

    Liverpool gör processen kort med Brentford

    Dagens spel hämtar vi från Premier League där vi tycker att oddset på Liverpool borta mot Brentford har blivit lite för högt för att inte spelas. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrad länk till Betsson. Brentford-Liverpool, lördag 17 februari, kl. 13.30 Liverpool toppar Premier League och har bara två förluster på hela säsongen och…

    Läs mer >>

Vi riktar oss till dig som är över 18 år!


Bästa bonusarna

Dubblad första insättning upp till 500 kr för nya kunder.


Nya kunder får första första insättningen dubblerad upp till 500 kr.



Följ oss: