Henrik Larsson – en gigant tackar för sig

I dag gjorde Henrik Larsson sin sista match som elitfotbollsspelare. Även om det förlust mot Djurgården i karriärens allra sista drabbning så ville hyllningarna aldrig ta slut. Med rätta.

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker på Henrik Larsson är målet i bronsmatchen mot Bulgarien i VM 1994. En långhårig Larsson lurar upp försvararen (Ivanov var det va?) på läktaren och rullar iskallt in bollen i öppet mål. De fantastiska åren i Celtic och ”succéinhoppen” i Barcelona och Manchester United är andra saker som vi kommer att minnas från Henkes fantastiska karriär.

Nu tackar han alltså för sig landslagets mångårige kapten och förgrundsfigur. Vi stämmer in i mediasveriges hyllningar och säger kort och gott – tack Henrik!

Vad minns du bäst från Henkes karriär? Kommentera!

Läs också:

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

2 svar till ”Henrik Larsson – en gigant tackar för sig”

 1. Profilbild för Lincoln
  Lincoln

  Mitt bästa Henke-minne är från EM 2004 då han gjorde det underbara nickmålet mot Bulgarien. Det är den bästa matchen jag har sett Sverige spela med Henrik Larsson som frontfigur!

  Tack för allt Henke!

 2. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Det jag har på näthinnan är hans gamla målgest från Celtic när han sprang med tungan ute. Många härliga minnen från landslaget oxå =)

  Henke är kung!!!!!!