Tjänar du pengar på ditt spelande? (Del 2)

Vi fortsätter resonemanget från igår. Missade ni del 1, så föreslår jag att ni läser den först.

Om du sätter en hundring varje lördag, tar några pilsner med polarna och kollar på favoritlagets match på Canal +, ja då kanske du inte behöver fundera så mycket på din spelstrategi eller om du går plus eller minus. Då spelar du för nöjes skull och är mer ute efter spänning och lite extra nerv framför framför teven. Resultatet är inte det primära utan den sociala samvaron och fotbollssnacket är långt viktigare.
När du har kommit dit att du spelar i stort sett varje dag och omsätter allt mer pengar, ja då är det plötsligt intressant att börja mäta och analysera. Då måste du, för att nå framgång, ha en strategi och en medveten tanke med ditt spelande. Du kan inte längre bara spela på känsla och hoppas på vinst. Du kommer givetvis att vinna ibland, och det kommer du minnas, men du kommer också att förlora ganska ofta för att du missat viktiga detaljer. Jag hävdar att du, oavsett hur stor fotbollskunskap du anser dig besitta, kommer göra förlust på lång sikt om du inte har en strategi och en plan för ditt spelande.

Det finns otaliga strategier som diverse mer eller mindre namnkunniga experter talar sig varma för. Det har skrivits massor av böcker som presenteterar ”vattentäta” system som ger dig garanterad avkastning. Läs gärna dem, men ta på dig dina källkritiska glasögon. Plocka upp detaljer och låt dig influeras, men din egen strategi måste du dessvärre formulera själv. Och just formulera är något av ett nyckelord här. Försök gärna att sätta ord på dina tankar och teorier. Då blir det mångdubbelt enklare att utvärdera och mäta om din spelteori håller.

Alltså…

 1. Formulera en strategi
  Fundera ut en strategi som du tror på. Formulera den i ord  och skriv ner den på papper
 2. Testa den
  Håll dig stenhårt till din strategi och testa den ”på riktigt”. I den här fasen passar det utmärkt att tillämpa microbetting. Du spelar alltså på riktigt, men med väldigt låga insatser.
 3. Utvärdera den
  När du har testat din teori/strategi är det dags för utvärdering. Använder du ett bra verktyg för att bokföra spelen, kan du enkelt se dina resultat och avgöra om din strategi håller.
 4. Ompröva dina föresatser
  Om du lyckas bra med dina spel så slutar det här. Då kan du stegvis höja insatserna och låta din spelkassa växa. Troligen kommer du dock att märka du behöver justera din ursprungliga strategi och börja om igen på punkt två.

När du väl har hittat en strategi som funkar, ja då kanske det är du som skriver en bok, och blir minst lika rik på att sälja ditt ”vattentäta system” som på dina egna spel 😉

Vad tyckte du om det här? Kvalificerat skitsnack, eller fick du ut något av artikeln. Vi är väldigt nyfikna och intresserade av just dina tankar. Kommentera!

Läs också…

2 svar till ”Tjänar du pengar på ditt spelande? (Del 2)”

 1. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Mkt bra med en fortsättning – kanon! Tänk vad du har utvecklats på detta dryga år – det är häpnadsväckande. 🙂

 2. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @Eklund: Vi tackar för komplimangen.