Vem vann egentligen skytteligan i VM?

Enligt FIFA:s officiella regelverk så kan från och med det här mästerskapet bara en spelare vinna skytteligan. Om flera spelare hamnar på samma antal mål så vinner den som har gjort flest målgivande passningar (assists). 1994 delades segern i skytteligan mellan Oleg Salenko, Ryssland och Hristo Stoichkov, Bulgarien. Det kommer alltså aldrig att hända igen.

Vi har fått mail från spelare som har tippat David Villa och som inte har fått någon utdelning på sitt spel. Vi har kollat runt lite och hört oss för och uppenbarligen beror det på vilket bolag du har lagt ditt spel hos om du får utdelning eller inte.

Vi spelade Wesley Sneijder som skyttekung hos Unibet till ca 11 gånger insatsen. Vi fick vår vinst utbetalad till oddset 2,75, d.v.s. det ursprungliga oddset delat på fyra, eftersom fyra spelare gjorde lika många mål.

Vi har sett att vissa spelbolag skrev i anslutning till oddsen att ”FIFAs officiella ranking gäller”. Har du då spelat på någon annan än Thomas Müller kommer du inte att få utdelning på ditt spel. Det har också betydelse hur ditt spelbolag hade formulerat sig. Om du spelade på ”Vinnare av skytteligan” lär du bara få utdelning om du spelade på Müller, men har du spelat på ”Bäste målskytt i turneringen” ska du få utdelning om du spelat på David Villa, Diego Forlan, Thomas Müller eller Wesley Sneijder.


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?


2 svar till ”Vem vann egentligen skytteligan i VM?”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Hej!

  Jag spelade 1000 kr på David Villa som bäste målgörare på bet-at-home.com. Spelet står som förlorat. Jag har skickat mail till dem, pratat med deras live-chatt + att jag fått prata med en person på bet-at-home 2 ggr angående detta.
  Det enda de säger är att de går efter Fifa.

  Jag hade gått med på att det varit ett förlorat vad om det som i artikeln stått skytteligavinnare på mitt spel, med det gör det inte. Så här ser mitt spel ut:

  Vem kommer att bli Bästa Målgöraren? (Lång term) David Villa (ESP) 6,20 [Förlorad] 11-07-10 20:30

  Måste lägga till att jag spelade garderingsspel på Sneijder på Expekt till 10 ggr. Skillnaden var att jag fick 2,50 i odds på det spelet, eftersom de ansåg att det var 4 spelare som gjorde lika många mål. Det som jag tycker borde gälla även på mitt spel hos Bet-at-Home.com.

  Mvh Mattias

  ( matt_angel@hotmail.com )

 2. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Det låter konstigt tycker jag. Har du spelat på "Bästa målgörare" så har du ju prickat in rätt spelare!