Vem vann egentligen skytteligan i VM?

13 juli, 2010

Enligt FIFA:s officiella regelverk så kan från och med det här mästerskapet bara en spelare vinna skytteligan. Om flera spelare hamnar på samma antal mål så vinner den som har gjort flest målgivande passningar (assists). 1994 delades segern i skytteligan mellan Oleg Salenko, Ryssland och Hristo Stoichkov, Bulgarien. Det kommer alltså aldrig att hända igen.

Vi har fått mail från spelare som har tippat David Villa och som inte har fått någon utdelning på sitt spel. Vi har kollat runt lite och hört oss för och uppenbarligen beror det på vilket bolag du har lagt ditt spel hos om du får utdelning eller inte.

Vi spelade Wesley Sneijder som skyttekung hos Unibet till ca 11 gånger insatsen. Vi fick vår vinst utbetalad till oddset 2,75, d.v.s. det ursprungliga oddset delat på fyra, eftersom fyra spelare gjorde lika många mål.

Vi har sett att vissa spelbolag skrev i anslutning till oddsen att ”FIFAs officiella ranking gäller”. Har du då spelat på någon annan än Thomas Müller kommer du inte att få utdelning på ditt spel. Det har också betydelse hur ditt spelbolag hade formulerat sig. Om du spelade på ”Vinnare av skytteligan” lär du bara få utdelning om du spelade på Müller, men har du spelat på ”Bäste målskytt i turneringen” ska du få utdelning om du spelat på David Villa, Diego Forlan, Thomas Müller eller Wesley Sneijder.


Du följer väl våra speltips på Twitter och Facebook?


Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 2 comments }

Anonymous juli 13, 2010 kl. 17:20

Hej!

Jag spelade 1000 kr på David Villa som bäste målgörare på bet-at-home.com. Spelet står som förlorat. Jag har skickat mail till dem, pratat med deras live-chatt + att jag fått prata med en person på bet-at-home 2 ggr angående detta.
Det enda de säger är att de går efter Fifa.

Jag hade gått med på att det varit ett förlorat vad om det som i artikeln stått skytteligavinnare på mitt spel, med det gör det inte. Så här ser mitt spel ut:

Vem kommer att bli Bästa Målgöraren? (Lång term) David Villa (ESP) 6,20 [Förlorad] 11-07-10 20:30

Måste lägga till att jag spelade garderingsspel på Sneijder på Expekt till 10 ggr. Skillnaden var att jag fick 2,50 i odds på det spelet, eftersom de ansåg att det var 4 spelare som gjorde lika många mål. Det som jag tycker borde gälla även på mitt spel hos Bet-at-Home.com.

Mvh Mattias

( matt_angel@hotmail.com )

Toffe juli 13, 2010 kl. 20:09

Det låter konstigt tycker jag. Har du spelat på "Bästa målgörare" så har du ju prickat in rätt spelare!

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.