Bästa spelbolaget?

Det är verkligen stiltje i spelutbudet för tillfället. Vi tänker inte lira förrän vi hittar något som känns intressant så vi vilar för tredje dagen i rad. Vi tänkte istället svara på en vanlig fråga vi får. Flera läsare har nämligen hört av sig och undrat vilket spelbolag som vi tycker är det bästa. Ofta vill man bara ha ett enda bolag och tycker att Svenska spel har för låga odds.

Ja, det finns tyvärr inget enkelt svar på den frågan. Spelar man lite då och då för skojs skull så räcker det gott och väl med att öppna ett konto hos ett enda spelbolag. Då slipper du lägga tid på att hela tiden jaga det marknadshögsta oddset. Ska man bara ha ett enda spelkonto så skulle jag säga att Unibet eller Expekt.com är att rekommendera. Båda dessa bolag dubblar dessutom din första insättning, vilket gör att du själv bara behöver finansiera halva din startkassa.

Du ska aldrig bli medlem hos ett spelbolag om du inte får en fet insättningsbonus. Mer om det kan du läsa i vår bonusguide.

För det som vill vara lite mer seriös i sitt spelande så är det naturligtvis ett måste att ha konton hos flera olika bolag. De två ovan är givna och det finns fler. Bland annat är Nordicbet intressanta på så vis att de erbjuder spel ända ner till div. 4 och har man lite kunskap om sina lokala fotbollsserier så kan man hitta riktigt fina spel. NB är ett måste för den som vill ha mer än en enda bookmaker.

Marknaden är översvämmad av spelbolag och det är inte lätt att välja för den som inte är insatt. Men någon av dessa tre rekommenderar vi för dig som bara vill ha ett spelkonto.

Läs också…

6 svar till ”Bästa spelbolaget?”

 1. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Har ju själv bara NB, men skaffar nog Expekt och Bet365 också p.g.a. bonusarna bl.a. Sedan kör jag 1,67-2 % som maxinsats tror jag.

  /fegis eller kloker?

 2. Profilbild för eyebet.net
  eyebet.net

  Jag föredrar bet365 fick just in 2st två oddsare. Alltid bra odds där.

 3. Profilbild för Nils
  Nils

  Hej,

  Nu måste jag bara skriva lite. Jag brukar läsa kloka inlägg här, men idag tyckte jag att det fanns nog så mycket att tillägga…
  Jag spelar ganska mycket och hade förmodligen betraktat mig själv som en "proffsspelare" om jag inte trivts så osedvanligt bra med mitt jobb. Men proffsspelare eller ej, ska man spela med ett bolag skulle jag inte ta något av de ovan nämnda först. Om man, vilket man självklart hoppas, sätter sina spel så blir man ganska snart portad på dessa. Då är det mycket bättre att hålla till på en spelbörs där "spelare möts". Det är inte alls så komplicerat som det låter, du kan spela på att ditt lag vinner till ett betydligt bättre odds (vanligtvis, och detta efter den komission de tar för att förmedla vadet). Du kan dessutom enkelt spela på att "ditt lag" inte ska förlora genom att låta någon annan spela mot dig på det vadet (kallas back/lay på olika sajter).

  Anledningen till att jag tar upp detta är att du kan spela på det här sättet – utan att spela mot satta odds – på både Betsson och Betfair. Betsson har dessutom en sajt för traditionella odds.

  Om man vill ha ett konto hos en traditionell spelsajt så är Ladbrokes den enda som i förväg berättar hur mycketbdu får spela på respektive vad. De tar ingen hänsyn till den enskilde spelaren, däremot till bolagets exponering på respektive marknad. Det kan man förstå och acceptera…

  Toffe, du verkar vara en sjysst grabb. Om du vill fortsätta framstå som en sådan, håll dig då till att verkligen agera på ett sådant sätt. Dina råd här är crap… Om du ger bra råd så får du mycket trafik och du behöver då inte promota enskilda spelbolag…

  Jag spelar för ca 100'/månad. Man behöver inte göra det men samma överlevnadsregler gäller även om man spelar för en hundraddel av min insats, man måste vinna överlag…
  De spelboolag du rekommenderar betalar för att man ska komma från den här sajten och registrera sig, samtidigt som de är mer eller mindre kända för att inte ta emot spel från kunder som vinner… En oddsbörs (likt Batsson eller betfair) lägger ingen vikt i spelarens prestation.

  Nordicbet… kom igen!!!

  Fortsätt med din tidigare höga nivå, sälj inte din härligt spelande själ. Håller tummarna för dig Toffe!

 4. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Hej Nils och tack för dina synpunkter. Mina tips ovan var ju främst tänkta för personer som lirar lite för att det är kul och som bara vill använda sig av en enda bookie. Men jag köper ditt resonemang.

  Jag förstår att om man lirar för 100 000 kr/månad så är man beroende av att inte spelbolagen stoppar dina spel och på så sätt stänger dig ute från marknaden. Nu lirar inte jag för de summorna, även om jag naturligtvis satsar högre belopp än den "symboliska hundralapp" som vi spelar med här på spelkanalen.com. Men jag har aldrig råkat ut för att mina spel inte godtas av bolagen.

  Vi gillar att få synpunkter från våra läsare – fortsätt så. Vi har hållit på med betting på någorlunda seriös nivå i lite mindre än ett år, så vi lär oss fortfarande. Alla ni erfarna spelare där ute är vår främsta källa till kunskap.

 5. Profilbild för Martin
  Martin

  Mycket bra inlägg Toffe och en intressant kommentar trots att den kanske lät lite hård, Nils.

  Även om jag fullständigt förstår vad du menar Nils, så måste jag ändå hålla med Toffe då han med detta inlägg ganska tydligt vänder sig till Sveriges alla "småspelare" som faktiskt är rätt många idag – eller rättare sagt utgör majoriteten.

  Att hålla spelandet på en "professionell" nivå är för de flesta fortfarande ganska så obekant – så jag kan tänka mig att över 90% av de som spelar på sportsbetting mest gör det spontant och för nöjets skull mer än för "maten på bordet".

  Samtidigt om man nu endast har betting som sido-hobby så handlar mycket om enkelhet. Det ska vara enkelt att förstå och enkelt att bemästra. Trading, back/lay osv är för de flesta tyvärr rätt obekant och uppfattas därmed som rätt krångligt (även om det faktiskt inte alls är så svårt om man kommer in i det, precis som du säger).

  Personligen så har jag betting som ett sidointresse sedan urminnes tider tack vare stort sportintresse. Samtidigt är det alltid roligare att se på sport om man spelar en slant! Vissa dagar kan jag lägga ut flera timmar på att leta spel och värde – andra dagar har jag ingen tid alls för sånt. Man har trots allt ett heltidsjobb och mycket annat på sidan om. Jag kan hursomhelst ärligt säga att jag helt enkelt inte har tiden för att sätta mig in i trading-marknaden. Och jag tror att många sitter i samma sits. För dessa spelare är Toffes inlägg en bra mini-guide som utan tvekan kan hjälpa de att komma igång och få tips på vägen.

  Det finns så många bolag att välja på idag, vilket kan göra saker förvirrande. Just därför sitter fortfarande många och spelar om sina småslantar på Svenska Spel – pga okunskap och tidsbrist att utforska vyerna.

  Sammanfattningsvis – bra inlägg Toffe. Du har garanterat hjälpt ett gäng stackare i denna växande djungel! Det behöver de minsann…

  // Martin på BettingBloggen.com

 6. Profilbild för Liveodds.se
  Liveodds.se

  Ett bra komplement till den här siten(som är helt okey) kan vara att besöka bonusextra.se som har bytt namn till liveodds.se men adressen är ännu.

  http://www.bonusextra.se/