Spelarens sju dödssynder

5 november, 2009

Girighet, frosseri, avund, o.s.v. Ja, ni känner säkert till de sju dödssynderna. Men visste ni att det finns sju dödssynder även för dig som spelare? Åtminstone gör det det nu...

Spela på ditt favoritlag
Vi har sagt det innan och vi säger det igen. Du kan inte se objektivt på ditt favoritlag, även om du kanske tror det själv. 

Öka insatserna för att vinna tillbaka en förlust
Håll dig till din plan och försök inte att snabbt vinna tillbaka förlorade pengar. Risken är då stor att du tar förhastade beslut och gör missbedömningar

Spela trots att du inte hittar något bra spel
Lär dig konsten att avstå om du inte hittar ett spel som är bra. Och tro mig – det finns dagar då utbudet faktiskt inte erbjuder några intressanta drag.

Spela kombinationsspel
Visst, du kan lira en trippel någon enstaka gång för skojs skull, men generellt sett är singelspel att föredra. Oddset kanske blir lägre, men samtidigt begränsar du osäkerhetsfaktorerna betydligt.

Gift dig med ett spelbolag
Att ”gifta sig” med ett enda spelbolag är inte bara tråkigt. Det är ekonomiskt oförsvarbart också. Så se dig runt på marknaden och låt den som erbjuder högst odds bli din partner för dagen.

Spela på känsla
Du kan absolut lyssna på en känsla och låta den bli en av de flera faktorer som du baserar ditt spel på. Men låt statistik, formkurvor och trender väga tyngre i din analys och låt inte känslan styra!

Tro att du är ”oslagbar”
Alla vinner och alla förlorar. Så är det bara. Analys och kunskap i all ära, men glöm aldrig att även slumpen spelar in. Lär dig att ta en förlust, för du kommer inte bara att vinna – det gör ingen.

Känner du igen dig i något av ovanstående? Kommentera!

Relaterat:

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 2 comments }

Anonymous november 5, 2009 kl. 20:41

Sista punkten stämmer inte: JAG ÄR OSLAGBAR!!!!

Martin på BettingBloggen november 5, 2009 kl. 22:55

Tänk att man efter så många års spelande fortfarande känner igen sig så väl, framförallt under punkt 3 och 6…

Man lär sig aldrig 😉

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.